tggl jejak k

>

follow stellaizz k

nffg

Selasa, 6 September 2011

lomang oh lomang

ukur

gulung

potong lebihan

sepit daun pisang

gulung

gulung sampai abis

masuk dlm buluh

masuk masuk sampai hujung :)

hasil nyer

 *
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
taDaaaaaaaaaaaaaaaa dah siap




peace saya yg masak lomang tu hahahaha...
nota:time isi pulut tu stella xde kat umah coz pg2 mantai bgn siap2 terus g pekan beli barang2 nak buat masak lodeh......tp sedey malam tu stella domam sampai la nie...flu sungguh merimas kan tp gagah kan diri untuk RAYA heheheheh

10 ulasan:

Puteri Kasih berkata...

nak lemang...hehehe

Get well soon dear

Si Pujangga berkata...

bako jek lomang 2.. :D

MaMa AiNi berkata...

semuga stella cepat sembuh !!...wah bakar lemang sendiri ya..

rara pinkmafia berkata...

bg sebatang.

syiela berkata...

nk lemang jugak.. rumah syiela buat ketupat palas... :)

** perut mmg tak dpt nk sembunyi lg dh :)

EsPiRaNzA berkata...

lemang oh lemang..baru tau cara nak buat lemang..hehe..

Pak Pis berkata...

Raya ni ari2 melomangkan diri la ni huhuhu

CintaZulaikha berkata...

antara makanan yg dirindui di hari raya...sodappp...

el berkata...

dulu ms time abah sihat kuat...dia lah yg buatkan lemang..skrg dah uzur bdn pun x larat...main beli jek..kan bagus reti buatkan lemang..

lagenda berkata...

Hahahaha..tradisional sungguh smpikan tukang buat lomang pun pakai kain batik ye! Hikhikhik...

P/s: Udah lost counting sudah berapa puluh tahun mak TIDAK PERNAH berkain batik!

....